Stari, nemaš pojma

Upomoć, moja kći je postala BFFRP!

Moja Petra želi čizmice na petu jer takve nosi njen omiljeni pjevač. Pjevač – ne pjevačica

Tata, kak ne kužiš da se na mom iPodu mogu snimati filmići, pa ti opće nisi iniš – kaže mi neki dan moja Petra. Pa, kako mi možeš reći da nisam za niš?! Rekla sam da nisi “iniš”, a to ti znači da nisi fora, da nisi u toku.

Današnja djeca su definitivno drugačija. I učitelji mi govore da je njihova socijalna inteligencija napredovala kroz generacije. Nije ni čudo. Mi smo dobili šnitu kruha-masti i išli van igrati nogomet, a oni istodobno gledaju TV, chataju (vjerojatno sam krivo napisao), surfaju, fejsaju i snimaju “iniš” filmiće. Trebati će mi vremena da shvatim kako moja 12-godišnja kćer, inače sportski tip, odjednom želi čizmice sa štiklom samo zato što frontman njene omiljene grupe Semi precious weapons, koji pak koristi žensku obuću, make-up i nosi šljokaste (kaže se svjetlucave, velim ja naivno) tajce – baš super izgleda.

Imam dosta problema i s kraticama. U moje vrijeme nije ih bilo puno. NNNI (ništa nas ne smije iznenaditi), kasnije PS (pravilo službe) i u prvim Stojadinima SNO (sjedala na obaranje). Oni ih danas stvaraju na tone:  Tata, ja i frendice smo BFFRP!

Šta, dreknem, samo mi se nemoj baviti politikom! Kaj ti je daddy, pa to znači Best Freaks for Robert Pattinson. Koji ti je sad taj pjevač? Nemaš pojma, on je vampir. Vampir! Si poludila, pa kaj si postala darkerica (odmah se sjetim Crne Ruže)! Ti stvarno niš ne kužiš, pa on ti je vegetarijanac. Vampir – vegetarijanac?

Da, imam još puno toga za naučiti…

 

Ovo je kolumna tate Zorana koji hvata korak sa svojim klincima. U trenutku nastanka teksta, Petra je imala 12, a Filip 7 godina.

Autor naslovne ilustracije je Macrovector

Zoran Kolak

Profesionalnu karijeru započinje na Hrvatskom radiju, nakon kojeg prelazi u novine. Prvo radi u Večernjem listu, a nakon toga u Jutarnjem listu. Danas je urednik Samobor TV-a, te portala SamoborNET i SIGURNO.Info

Možda će Vas zanimati