Planinarski domovi

Planinarski dom Cerinski vir

Planinarski dom Cerinski vir nalazi se u zaselku Cerina (iznad potoka Javorovac) u blizini Smerovišća, na planinarskom putu iz Smerovišća prema Japetiću. Nazvan je po obližnjem slikovitom slapu, najvećem u Samoborskom gorju. Staru kamenu kuću iz 19. st. obnovili su i uredili za planinarske potrebe članovi HPD-a Sveti Patrik iz Samobora i članovi Udruge Ekosspiritus i njihovi prijatelji. Krajem kolovoza 2015. svečano je otvorena nakon desetak godina obnavljanja. Sada je to je prekrasna zidana katnica sa žutom fasadom.

Prilaz vozilom: Iz centra Samobora smjer Smerovišće, Veliki i Mali Lipovac do izletišta “Dumiću” u središtu Smerovišća, potom nakon tridesetak metara, desnim odvojkom ceste prema Šipačkom bregu do prvog oštrog desnog zavoja (manje od 1 km). Uz cestu je proširenje za parkiranje automobila, a lijevi odvojak dobre makadamske ceste vodi do doma.

Adresa: Cerina 61, Samobor
Dodatne informacije možete dobiti na brojeve telefona:
+385 (1)    482 4193
+385 (91) 946 4736

Samobor.NET

Samobor.NET je turističko informativni i gospodarski portal grada Samobora. Ovdje ćete pronaći informacije o mjestima koje možda trebate posjetiti, okusima u kojima možete uživati i događanjima koje trebate vidjeti. Naći ćete i nostalgične povijesne informacije o gradu Samoboru i ovom dijelu Hrvatske.

Možda će Vas zanimati