Događanja

Otkrivamo najvažniji datum u životu Luke Nižetića

Luka Nižetić | 28. listopada 2022, Tvornica kulture

‘Vrijeme je za Zagreb!’, najavljuje nam Luka Nižetić, popularni splitski glazbenik koji već godinama oduševljava publiku svojim pjesmama šireći optimizam, vedrinu i veselje. Rijetki se iz njegove generacije mogu pohvaliti tolikim brojem hitova i suvremenih klasika koji su postali neizostavnim glazbenim štivom svih uzrasta. ‘Proljeće’, ‘Prava ljubav’, ‘Ponekad poželim’, Samo mi reci da (Ljepotice mala)’, ‘Jugo’, ‘Vječno’, ‘Amsterdam’ samo su neki od naslova koji su ovom karizmatičnom i vječno pozitivnom Splićaninu osigurali veliku bazu fanova.

Zvuk Dalmacije, fuzija ethna i južnjačkog popa, moderno sa tradicionalnim, klapa i romski orkestar, ritam i melankolija, nespojivo sa spojivim, sve je to Luka uspješno ujedinio u jedinstvenu zvučnu sliku.

Posljednje dvije godine njegovi novi hit singlovi ‘Ludilo brale’, ‘Ae’, ‘Ostani dite’, ‘Ne ne ne da da da’ i ‘Zagrli život’ osvojili su top liste zabilježivši i milijunske preglede na Youtubeu. Koncert pred zagrebačkom publikom na neki će način predstavljati krunu svih Lukinih dosadašnjih uspjeha pa će tako 28. listopada u Tvornici kulture publika moći uživati u jedinstvenom glazbeno – scenskom doživljaju.

Uz pratnju 14 glazbenika uz posebno pripremljene aranžmane za koje će biti zadužen producent Branimir Mihaljević, Luka će predstaviti svoj impresivni opus te istovremeno koncertno predstaviti i svoj šesti studijski album koji će pod imenom ‘Ludilo brale’ izaći sredinom rujna.

‘Na mojim koncertima sve je dopušteno osim dosade i statičnosti’, poručuje Luka tražeći od svih da se za njegov zagrebački koncert naoružaju osmijehom i pozitivom jer namjera mu je publiku provesti kroz razne osjećaje i atmosfere sa željom da tu večer svi guštaju i plešu i da Tvornica kulture postane mjesto dobre energije i zabave.

Iza njega je skoro dvadeset godina uspješnog rada, pet studijskih albuma, jedno live izdanje te brojna sudjelovanja i nagrade na vodećim domaćim festivalskim pozornicama. Njegovu karijeru obilježile su i suradnje s velikim autorima kao što su Dino Šaran (Letu štuke), Arsen Dedić, Dino Merlin, Saša Lošić, Neno Belan, Aljoša Šerić, Branimir i Mario Mihaljević, David Vurdelja Babydooks, a uz klapu Nostalgija i klapu Kampanel, vokal je udružio s makedonskom etno senzacijom Kočani orkestar, a tu su i dueti s Lanom Jurčević, Ivanom Kindl i hrvatskom divom Radojkom Šverko.

Ulaznice za koncert Luke Nižetića u Tvornici kulture mogu se nabaviti u sustavu Eventim.hr. Early bird ulaznice bit će dostupne po cijeni od 80kn do 15.09., a nakon toga cijena ulaznice će biti 100kn.

Organizator koncerta je Mars koncerti, a medijski pokrovitelj Samobor TV. Naslovnu fotografiju ovog članka je snimila Damira Kalajžić.

Samobor TV je zabavno informativna televizija, koja svoj program emitira iz Samobora

Možda će Vas zanimati