Događanja

Move to grow – learning through sport

U razdoblju od 18. do 26. studenog u Samoboru će se okupiti 24 osobe koje rade s mladima na međunarodnom treningu ‘Move to grow – learning through sport’. Cilj treninga je razviti kompetencije sudionika i sudionica u korištenju sportskih aktivnosti u radu s mladima, posebno onima sa smanjenim mogućnostima.

„Pristup djeci i mladima kroz tjelesnu aktivnost i sportski trening pokazao se vrlo učinkovit za razvoj socijalnih vještina. Posljednjih nekoliko godina razvijali smo metodologiju rada koja se bazira upravo na tome. Kroz ovaj trening želimo omogućiti sudionicima i sudionicama istraživanje sporta kao alata za socijalno učenje i otvoriti prostor za razvoj novih aktivnosti za rad, a koje se baziraju na principima iskustvenog učenja“, poručuju organizatori/ice.

 

Tijekom projekta održat će se niz sportsko – edukativnih radionica, a krajnji cilj će biti kreiranje priručnika koji će svi okupljeni, kao i šira javnost, moći koristiti u svom radu s mladima.Partneri projekta su Hostel Samobor i Centar za mlade Bunker, gdje će se održavati dio aktivnosti.

Osim ovog treninga stručnjaci i stručnjakinje se tijekom godine mogu prijaviti na različite edukacije u Udruzi Amazonas. Neke od edukacija koje nudimo su korištenje sportskih igara kao alata za učenje socijalnih vještina te radionica komunikacije u teškim situacijama. Osim toga, tijekom godine provodimo ili smo partneri na brojnim Erasmus+ osposobljavanjima za stručnjake i stručnjakinje. Više informacija nalazi se na našem webu.

 

Projekt ‘Move to grow – learningthrough sport’ provodi Udruga Amazonas uz financijsku podršku Agencije za mobilnost i programe EU (Erasmus+ program).

Samobor.NET

Samobor.NET je turističko informativni i gospodarski portal grada Samobora. Ovdje ćete pronaći informacije o mjestima koje možda trebate posjetiti, okusima u kojima možete uživati i događanjima koje trebate vidjeti. Naći ćete i nostalgične povijesne informacije o gradu Samoboru i ovom dijelu Hrvatske.

Možda će Vas zanimati