Ljeto u Samoboru

Ljeto 2017. u Samoboru

Projekt Ljeto u Samoboru u organizaciji Turističke zajednice grada Samobora ove godine trajao je od 29. lipnja do 31. kolovoza. Suorganizatori su bili Gradska knjižnica Samobor, Pučko otvoreno učilište Samobor, samoborski Komunalac, Samoborski muzej, FitnessOF by Out Fit i Laboratorij zabave. Pokrovitelj projekta je bio Grad Samobor.

Program Ljeto u Samoboru održao se na četiri lokacije, na Trgu Matice hrvatske, u parku na Trgu Matice hrvatske, na zelenoj površini iza samoborskog kina i na dječjem odjelu Gradske knjižnice Samobor.

U sklopu projekta građanima i posjetiteljima Samobora omogućilo se besplatno sudjelovanje na raznim aktivnostima na otvorenom kao što su ljetno kino, sportska rekreacija, društvene igre (šah na otvorenom, jenga, složi 4 u vrstu, školica…) i likovne radionice.

Program Sportska rekreacija sadržavao je kreativne vježbe za cijelu obitelj (poligoni, zabavne vježbe loptom, povlačenje užeta, aerobne vježbe…). Tijekom ovih aktivnosti sudionici su mogli napraviti MOBILITY TEST. Riječ je o testiranju fleksibilnosti tijela i uočavanju disbalansa u tijelu koji mogu uzrokovati kronične bolesti, a koje se lako ispravljaju ukoliko se na vrijeme uoče. Vježbe i testiranja održane su u suradnji sa trenerima tvrtke FitnessOF by Out Fit.

U suradnji s Laboratorijem zabave realizirao se i novi internacionalni humanitarni projekt Buddy Bench/Frendovska klupa koji je osmišljen u cilju prevencije i suzbijanja vršnjačkog nasilja, poticanja inkluzije, sklapanja novih i njegovanja starih prijateljstava među djecom vrtićke i osnovnoškolske dobi. Djeca su sama oslikala i ukrasila klupe i tako se uključila u ovaj humanitarni, edukativni, interaktivni i zabavni projekt. Sve kroz igru i druženje!

Svi programi u sklopu projekta Ljeto u Samoboru bili su besplatni.

Fotografije preuzete: Turistička zajednica grada Samobora
Izvor: Turistička zajednica grada Samobora

Samobor.NET

Samobor.NET je turističko informativni i gospodarski portal grada Samobora. Ovdje ćete pronaći informacije o mjestima koje možda trebate posjetiti, okusima u kojima možete uživati i događanjima koje trebate vidjeti. Naći ćete i nostalgične povijesne informacije o gradu Samoboru i ovom dijelu Hrvatske.

Možda će Vas zanimati

Odgovori