Ljeto u Samoboru

Ljeto u Samoboru 2024

Kad sunce zasja najvećom snagom, a termometar pleše oko 30 stupnjeva, osvježenje nudi Ljeto u Samoboru, program Turističke zajednice grada Samobora koji će, od petka, 28. lipnja do nedjelje, 7. srpnja, Samobor pretvoriti u oazu zabave i opuštanja.

U hladu Parka kod Samoborskog muzeja, uz žuborenje obližnjeg potoka Gradna, pripremljen je niz programa za velike i male: od dječjih radionica i igraonica, predstava i standupa, kreativnog likovnog izražavanja uz čašicu vina do pilatesa na otvorenom i plesanja u ljetnim ritmovima za koje će se u večernjim satima pobrinuti sjajni glazbeni gosti. Na Ljetu u Samoboru zabavit će vas Vanna, Mate Grgat, Luce, Drago Jakovčević, Franka i Damir Kedžo, a za kraj se priprema i spektakularni Tina Turner Show, glazbena posveta rock ikoni uz čije su hitove odrasle brojne generacije.

Svakoga dana od jutarnjih sati najmlađe čekaju razne zanimacije: Dječje radionice izrade drvenih igračaka by Dr. Drvko, Potraga za blagom, podne igre Cmoljac XXL, radionice “S perom u prošlost” i “Moj grb” te japansko kazalište “Priča o Samoboru” kao i Dan pripovijedanja: Osvoji me pričom. U okviru “Ljeta u Samoboru” predstavit će se i sudionici 1. Međunarodnog folklornog festivala “Rudarska luč”. Dok mališani uživaju u njihovom programu, odrasli se mogu razgibati uz Pilates powered by Qfit ili se u popodnevnim satima pridružiti radionicama koje spajaju Samoborcima najdraže vino i umjetnost: “Keramika i vino”, “Slikanje i pijuckanje”, “Drvo i vino”. Uživati se može i u Bunkerovoj Chill Out zoni, a pripremljene su u popodnevnim i večernjim satima predstava za djecu “Vuk i sedam kozlića”, doza humora uz “Novi stand up SplickeScene: Slušaj ovo!” te gledanje filma “Mačke u muzeju” na velikom platnu pod vedrim ljetnim nebom.

U Parku kod Samoborskog muzeja, od posljednjeg vikenda lipnja, opuštajuće trenutke možete provesti i samo u neobaveznom, ležernom odmaranju na ležaljkama, s čašom najdražeg koktela ili kojeg drugog osvježavajućeg pića u ruci te prijateljskim čavrljanjem uz glazbenu pozadinu glazbe DJ-a i akustičnog dua “Anđela i Stjepan”, a za laganu ljetnu okrijepu pobrinut će se samoborski ugostitelji svojom raznolikom ponudom.

Organizatori i pokrovitelji: Grad Samobor, Turistička zajednica grada Samobora, Komunalac Samobor, Pučko otvoreno učilište Samobor, Gradska knjižnica Samobor, Samoborski muzej, Zagrebačka županija, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Zagrebačke županije.

Svi programi su besplatni, za radionice su potrebne prethodne prijave.

Detaljan raspored događanja, manifestacije Ljeto u Samoboru 2024. godine:

Članak je preuzet sa mrežnih stranica Turističke zajednice Grada Samobora.

Samobor.NET

Samobor.NET je turističko informativni i gospodarski portal grada Samobora. Ovdje ćete pronaći informacije o mjestima koje možda trebate posjetiti, okusima u kojima možete uživati i događanjima koje trebate vidjeti. Naći ćete i nostalgične povijesne informacije o gradu Samoboru i ovom dijelu Hrvatske.

Možda će Vas zanimati