Događanja

Adventska biciklijada 2023.

U subotu, 09. prosinca, s početkom u 10 sati kreće rekreativna biciklijada Biciklom do zdravlja. Biciklijadu organizira udruga „Biciklom do zdravlja“ u suradnji s gradom Svetom Nedeljom.
Osnovni cilj projekta je zdravstveno-turistička promocija grada Svete Nedelje, kroz obogaćivanje turističke ponude u vidu biciklijade koja promovira cikloturizam i zdravi način življenja.

Posebnost ove biciklijade je da će biti obilježena Adventskim sadržajem koji uključuje:
– Vožnju biciklima u i s odjevnim obilježjima Adventa i Svetog Nikole
– Pravi Sveti Nikola će predvoditi kolonu biciklista
– Sveti Nikola će djeci po dolasku na cilj – Kipišće dijeliti prigodne božićne poklone
– Na cilju će biti smješteni adventski štandovi

Biciklijada kreće s sa Jezera Kipišće gdje je ujedno i cilj biciklijade. Cijelim putem vozit će se u pratnji vodiča kako bi se osigurala maksimalna sigurnost svih sudionika.
Online prijave se mogu izvršiti unaprijed na http://www.ubz.hr ili na dan manifestacije od 8 sati na jezeru Kipišće. Kotizacija se ne naplaćuje. Početak biciklijade predviđen je u 10 sati, a vozit će se jednom zajedničkom rutom dužine cca. 20 km.

Cilj biciklijade je na jezeru Kipišće gdje se održava prigodni program s početkom u 12:30 sati, a uključuje:
1. Edukativni dio programa –zdravstvena komponenta
2. Promotivni (turistički) dio programa – uključuje prostor u kojem će biti omogućena promocija Adventske ponude lokalnih OPG-ova
3. Podjela prigodnih poklona djeci – Sveti Nikola
4. Zabavni dio programa – uključuje glazbeni program te raznu ponudu jela i pića.

Važno je napomenuti da sudionici voze na vlastitu odgovornost te je obavezno nošenje propisane zaštitne opreme i poštivanje svih prometnih pravila.
Sve informacije o navedenim događajima potražite na http://www.ubz.hr i na Facebook profilu udruge Biciklom do zdravlja.

Nositelji projekta:
1. Udruga „Biciklom do zdravlja“

Partneri projekta:
1. Grad Sveta Nedelja
2. TZ Sveta Nedelja

Samobor.NET

Samobor.NET je turističko informativni i gospodarski portal grada Samobora. Ovdje ćete pronaći informacije o mjestima koje možda trebate posjetiti, okusima u kojima možete uživati i događanjima koje trebate vidjeti. Naći ćete i nostalgične povijesne informacije o gradu Samoboru i ovom dijelu Hrvatske.

Možda će Vas zanimati