Događanja

MaNaBu Movement: Spašavanje planete je timski sport

Novim vrtom i muralom u Samoboru obilježena provedba ekološkog projekta „MaNaBu Movement: Spašavanje planete je timski sport“

U subotu, 24. rujna, u sklopu ekološkog projekta „MaNaBu Movement: Spašavanje planete je timski sport“ udruga Pozitivne promjene je, uz podršku dm-a, u Samoboru održala edukativnu radionicu na kojoj su polaznici dječjeg vrtića Grigor Vitez učili o važnosti i načinima očuvanja prirode. Naučeno su djeca primijenila posadivši vrt u dvorištu vrtića, koji će, uz mural akademske slikarice Iris Jambrek, biti trajni podsjetnik na važnost zajedničkih napora u očuvanju okoliša i prirode.

“MaNaBu Movement osnažuje djecu da ostvare svoj puni potencijal te ih potiče da postanu zagovornici jedne bolje, uključivije i održivije budućnosti. Inače, MaNaBu na japanskom znači učiti, i naš cilj je kod djece probuditi znatiželju, poticati ih na suradnju te ih naučiti da i malim koracima mnogo toga pozitivnog možemo pokrenuti već danas. MaNaBu Movement je neizmjerno zahvalan na podršci partnera – dm-a i Grada Samobora, i vjerujemo da će ovaj projekt potaknuti širu javnost na promišljanje o važnosti brige za prirodu te što možemo učiniti sami već danas kako bismo očuvali bioraznolikost i naš planet“, istaknuo je Dražen Brašnić, predsjednik neprofitne udruge Pozitivne promjene.

Udruga Pozitivne promjene svoju ideju o održivijoj budućnosti prijavila je na dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za zelene ideje. Među gotovo 300 prijava, njihov projekt „MaNaBu Movement: Spašavanje planete je timski sport“ dm je odabrao kao jedan od ukupno 17 projekata koji su se istaknuli kvalitetom i originalnošću te koji će u najvećoj mjeri doprinijeti zaštiti okoliša i prirode. Realizaciju projekata dm će podržati s ukupno više od 800.000 kuna.

„Natječajem {ZAJEDNO} za zelene ideje dm želi pokazati da u Hrvatskoj postoje brojne ideje čijom realizacijom dajemo zalog održivijoj budućnosti. Edukativni karakter i dugoročni pristup kojim osnažuju djecu i roditelje da budu nositelji pozitivnih promjena ono su što je izdvojilo projekt „MaNaBu Movement: Spašavanje planete je timski sport“. Radujemo se što ćemo uskoro pozitivne promjene koje smo napravili u Samoboru napraviti i u Slavonskom Brodu“, izjavio je Dejan Murić, menadžer za asortiman iz dm-a.

Natječajem i realizacijom ekoloških projekata dm želi pokazati da je svaki korak prema stvaranju održivije budućnosti bitan te potaknuti što veći broj građana da razmišljaju i djeluju održivo u svakodnevnom životu.

Detalje o odabranim projektima možete pronaći na internetskoj stranici jednizadrugezajedno.hr.

Samobor.NET

Samobor.NET je turističko informativni i gospodarski portal grada Samobora. Ovdje ćete pronaći informacije o mjestima koje možda trebate posjetiti, okusima u kojima možete uživati i događanjima koje trebate vidjeti. Naći ćete i nostalgične povijesne informacije o gradu Samoboru i ovom dijelu Hrvatske.

Možda će Vas zanimati