Restorani

Kod špilje

Gostionica „Kod špilje“ ili kako ju još zovu „Grgosova špilja“ gastro je utočište izletnika, ali i domaćih u Samoboru, odnosno selu Otruševec.

Prostrane dvorane u toplim tonovima i ogromna terasa u zelenilu sa suncobranima na prvu nas podsjećaju na imanja iz španjolskih serija. Stvarnu lokaciju odaju drvene rezbarije, stare slike i ukrasi koji podsjećaju da ste „ušuškani“ u zelenilu i idili samoborskih brežuljaka.

Već sam naziv odaje da ovo nije obična gostionica, jer se preko puta nje podno šume nalazi prava pravcata špilja. I dok iz restorana dopire miris pečenja, teško je odlučiti se što nas više mami: hrana ili špilja. Pa obiđimo najprije špilju dok se hrana priprema i poslužuje.

Špilju je otkrio Josip Grgos 1973. godine dok je sa svojom suprugom Janom odvaljivao kamen za pečenje u vlastitoj vapnari. Odjednom se pred njima ukazao ulaz u špilju – kopali su i kopali tjednima poslije, i otkrivali samo još veće dubine. Ispostavilo se da je riječ o špilji prepunoj siga raznih veličina.

Osposobili su je i opremili o vlastitom trošku kako bi posjetitelji mogli neometano uživati unutra. Godinu dana kasnije proglašena je zaštićenim spomenikom prirode.

Kontakt podaci:
Gostionica KOD ŠPILJE, Otruševec

Vlasnik i voditelj: Stjepan Grgos
Chef: Stjepan Grgos
Adresa: Otruševec 17/4, 10432 Bregana
Telefon: +385 (01) 3375888
Radno vrijeme: 10 – 23
Ponedjeljkom zatvoreno
Broj sjedećih mjesta: 50
Parking: za 45 automobila

 

Samobor.NET

Samobor.NET je turističko informativni i gospodarski portal grada Samobora. Ovdje ćete pronaći informacije o mjestima koje možda trebate posjetiti, okusima u kojima možete uživati i događanjima koje trebate vidjeti. Naći ćete i nostalgične povijesne informacije o gradu Samoboru i ovom dijelu Hrvatske.

Možda će Vas zanimati