58. Trofej grada Samobora

Završio je 58. Trofej grada Samobora

Nastupilo je čak 47 momčadi u dvije konkurencije seniorskoj i veteranskoj. 510 igrača sudjelovalo je u borbi za najstariji hrvatski dvoranski turnir u malom nogometu. Pritom su postigli 190 pogodaka. A dvoranu je pohodilo gotovo 1000 gledatelja. U seniorskoj konkurenciji vidjeli smo mnoge prvoligaške nogometaše iz HNL kao i iz stranih liga, što je dalo dodatnu draž ovom natjecanju.

Najuspješniji su bili malonogometaši ekipe Buffet Gradna koji su u finalu seniorske konkurencije pobijedili ekipu Centroplinomont Keraterma. Nakon što je u regularnom dijelu utakmice završilo 2:2, prišlo se izvođenju penala u kojima su uspješniji bili igrači Buffeta Gradna sa 3:2, te su na taj način postali osvajači 58. Trofeja grada Samobora. Strijelci u finalu bili su Drempetić i Đaković za Gradnu, a Bandić i Glasnović za Keraterm.

U utakmici za 3. mjesto bilo je također neizvjesno, a pobjedu i osvajanje 3.mjesta pripalo je momčadi Transporti Gorenc nakon boljeg izvođenja penala. 4.mjesto pripalo je momčadi CB Labirint, dok je u regularnom dijelu utakmice rezultat bio 2:2.

Proglašeni su i najbolji igrači u konkurenciji seniora:

Patrik Prša (Gospodari svjetla) i Vedran Pušec (Buffet Gradna) najbolji golmani
Ivan Blažević (Buffet Gradna) najbolji strijelac sa 5 pogodaka
Tomislav Haramustek (Buffet Gradna) najbolji igrač Trofeja grada Samobora. Voditelj momčadi bio je Robert Kirin.

U Veteranskoj konkurenciji sudjelovako je 11 momčadi, a poredak je sljedeći:
1. Karcher centar Brišar
2. CB Bull Klanjec
3. Geoekspert
4. Poma Mont

Najbolji golman je Mario Anušić (Karcher centar Brišar)
A nabolji strijelac i igrač u veteranskoj konkurenciji je Dario Skoko sa 7 pogodaka.

U veteranskoj konkurenciji uživali smo u izvedbama brojnih znanih haklera koji su članovi osvajača Kutije Šibica, Dobermana i sličnih uspješnih malonogometnih ekipa koji su ovogodišnji Trofej grada Samobora učinili atraktivnim i neizvjesnim.

Autor fotografija: Nenad Vrhovčak

Samobor.NET

Samobor.NET je turističko informativni i gospodarski portal grada Samobora. Ovdje ćete pronaći informacije o mjestima koje možda trebate posjetiti, okusima u kojima možete uživati i događanjima koje trebate vidjeti. Naći ćete i nostalgične povijesne informacije o gradu Samoboru i ovom dijelu Hrvatske.

Možda će Vas zanimati

Odgovori