Jesenska događanja

Luka Nižetić 28. listopada predstavlja novi album u Tvornici kulture

Splitski glazbenik Luka Nižetić objavio je svoj šesti studijski album naziva ‘Ludilo brale’, koji je od 07. listopada dostupan u prodaji i na svim digitalnim platformama. Na njemu se našlo osam skladbi autorskog tandema Marija Mihaljevića, tekstopisca i Branimira Mihaljevića, autora glazbe. Javnosti je tijekom posljednje četiri godine već predstavljeno sedam singlova – naslovna ‘Ludilo brale’ u kojoj gostuju Miroslav Škoro i Rene Bitorajac, ‘Ae’ s Klapom Kampanel te ‘Ostani dite’, ‘Ka more je život’ i ‘Ako tražiš ljubav’. Tu su i dvije festivalske ‘Zagrli život’ s kojom je Luka po prvi put nastupao na Zagrebačkom festivalu te još uvijek aktualni singl ‘Kad se rodiš usrid Splita’, s kojim se nakon 11 godina vratio na Prokurative i osvojio Gran Prix, prvu nagradu publike ovogodišnjeg Splitskog festivala.
Produkcija i aranžman nose potpis Branimira Mihaljevića te Marka Mihaljevića u pjesmi ‘Zagrli život’. Na album su kao bonus dodane i akustična verzija pjesme ‘Ae’ te ogoljena verzija pjesme ‘Ka more je život’ s Chord Company, devet talentiranih vokalista koje veže zajednička ljubav prema glazbi i višeglasnom pjevanju.

Za svoj šesti studijski album Luka ističe kako se radi o čistom mediteranskom pop albumu, te dodaje:
‘Ovo je album za ljude koji vole zvuk mediterana, kojima će njegova zvučna slika buditi neke lijepe asocijacije na more, sunce, jug, ovo je album laganih melodija i predivnih tekstova koji nose životne poruke u kojima se svatko može naći. Ako barem jedna pjesma s albuma uljepša dan nekom od slušatelju ja sam svoju misiju ispunio. Radi se o albumu koji govori o Splitu, njegovom mentalitetu koji ga krasi, o životu, prolaznosti, ljubavi i emocijama.’

U realizaciji vizualnog identiteta albuma sudjelovala je priznata fotografkinja Mare Milin kao autor fotografija i tipografije naslova albuma, dok dizajn potpisuje Tomislav Vranić.

Zagrebačka koncertna promocija albuma koja se poklopila i s obilježavanjem 20 godina Lukine karijere dogodit će se 28.10. u Tvornici kulture.

U Tvornici kulture Luki će se uz njegov stalni prateći bend pridružiti i 10 gostujućih glazbenika, a sve kako bi zvučna slika koncerta bila impresivna. Od glazbenih gostiju Luka je pozvao Chord Company, tu je i nezaobilazna Lana Jurčević s kojom ima dvije od najljepših balada u karijeri ‘Od najgorih najbolji’ I ‘Prava ljubav’, a posebnu pažnju sigurno će pobuditi gostovanje mladog, talentiranog i vokalno senzacionalnog Marka Bošnjaka.

Bit će to presjek Lukinog dosadašnjeg glazbenog opusa s kojim je uspio ujediniti zvuk Dalmacije, ethna i mediteranskog popa, modernog s tradicionalnim, klape i romskog orkestra, ritma i melankolije, svega što je postalo njegovim prepoznatljivim glazbenim identitetom. Ulaznice za koncert dostupne su putem eventim.hr po cijeni od 100kn.

Samobor TV je zabavno informativna televizija, koja svoj program emitira iz Samobora

Možda će Vas zanimati