Obiteljska gospodarstva

Izletište Pavlin

U prekrasnom slikovitom Samoborskom gorju smjestilo se seosko gospodarstvo obitelji Pavlin.

Na nadmorskoj visini od 320 metara pogled seže na sve četiri strane svijeta, na cijeli grad Zagreb sa istočne strane, sa sjeverozapadne sve do obronaka Plješivice i gotovo cijelog Samoborskog gorja prema Žumberku i na kraju sa sjevera na veliki dio Slovenije. U neposrednoj blizini nalazi se crkvica Sv. Vida iz 13. stoljeća.

Obiteljsko izletište Pavlin nalazi se dva kilometra od centra Samobora u selu Vrhovčak. Podrum i restoran sa natkrivenom ljetnom terasom, nalaze se u samom vinogradu sa 7000 trsova. Iz centra Samobora za nekoliko minuta ste na Vrhovčaku automobilom ili autobusom, kroz samoborske šume i livade ili asfaltiranom cestom do samog Izletišta. Za one željne šetnje do “Pavlina” vode mnogobrojne planinarske staze.

 

Dugogodišnja tradicija u vinogradarstvu, podrumarstvu i ugostiteljstvu jamči Vam vrhunski gastronomski užitak, a krajolik će Vam osigurati nevjerojatan vizualni doživljaj u svako godišnje doba.

U Izletištu Pavlin pripremaju autohtona domaća jela iz vlastite proizvodnje kao i domaći kruh, a sve uz vrhunsku kapljicu iz vlastitih podruma. Od hrane u restoranu poslužuju sir s vrhnjem, domaći narezak, juhe, race, purice s mlincima, meso sa žara, raznovrsna pečenja i druga domaća jela od peradi, svinjetine, teletine i divljači.

U zimskom periodu nezaobilazne su domaće češnjovke, krvavice, pečenice sa dinstanim zeljem i restanim krumpirom. Od slastica nude domaće kremšnite, orehnjače, makovnjače, te razne štrudle i palačinke. Hrana je isključivo iz vlastite obiteljske proizvodnje. Uz svu hranu poslužuju domaći kukuruzni kruh i vrhunsku domaću kapljicu. U zatvorenom prostoru domaćinstva mogu smjestiti 50 gostiju, i još toliko na otvorenoj terasi.

U njihovom podrumu možete izabrati više vrsta vina iz vlastite proizvodnje, kao i samoborski Bermet čiju tradiciju proizvodnje njeguju generacijama.

Bermet je aromatizirano crno vino pripremljeno od vrhunskih sorti crnog grožđa, pellina, raznih biljnih sastojaka i južnog voća, po izvornoj francuskoj recepturi iz 1802. godine za vrijeme boravka Napoleona i njegove vojske u Samoboru. Od vina imaju sorte: graševina, zeleni silvanac, portugizac, rizvanac i kraljevina iz vlastite proizvodnje i iz vlastitih vinograda. Svi njihovi proizvodi uvijek su nagrađivani visokim odličjima, a pune se u butelje i raznolike poklon boce.

Osim užitaka u gastronomskoj ponudi možete se i smjestiti u novouređenim i luksuzno opremljenim apartmanima i sobama koji će vam omogućiti ugodan boravak i odmor od svakodnevnice. Sve smještajne jedinice opremljene su vlastitom kupaonicom, klima uređajem, wifi internetom, grijanjem, a apartmani su opremljeni i kuhinjom. Za vrijeme boravka i potpuno opuštanje svim gostima soba i apartmana dostupan je privatni vanjski bazen sa grijanom vodom. Više informacija možete vidjeti na web stranicama Izletišta Pavlin.

Informacije i rezervacije:
Restoran: 098 9396 283 (Tomislav),
Smještaj: 098 9396 283 (Tomislav),
Podrum: 098 432 491 (Mario),
E-mail: tomislav.koletic@hotmail.com

Samobor.NET

Samobor.NET je turističko informativni i gospodarski portal grada Samobora. Ovdje ćete pronaći informacije o mjestima koje možda trebate posjetiti, okusima u kojima možete uživati i događanjima koje trebate vidjeti. Naći ćete i nostalgične povijesne informacije o gradu Samoboru i ovom dijelu Hrvatske.

Možda će Vas zanimati

Odgovori