Advent u Samoboru

Djed Božićnjak stiže Balonom!

Dok odraslima ponekad nedostaje božićnog duha, najmlađi rijetko s time imaju problem. Njihove male ručice jedva dočekaju zagrliti Djeda Božićnjaka, a nosiće crvene od hladnoće brzo ugrije trčkaranje po parku. Zato će ove godine klinci i klinceze više nego ikada uživati u aktivnostima na Adventu u Samoboru koji se održava do 7. siječnja 2024. godine. Gotovo svakog dana osmijehe na njihova lica izmamit će vilenjak Zvonček, koji će ih okićenim gradom prepunim lampica voziti u drvenom eko vlakiću. Nakon toga, čeka ih uzbudljivi posjet omiljenog bradonje.

U subotu, 16.12. u 18 sati Djed Božićnjak stiže u bivšu vojarnu Taborec.

Čuli smo da ima malih problema sa saonicama, pa će se poslužiti drugim prijevoznim sredstvom, nimalo manje spektakularnim. Naime, među radoznalu dječicu, Djedica će se navodno spustiti niti manje ni više, nego balonom na vrući zrak! Njegov dolazak mjesecima je dogovarala Udruga “Djeca za bolji svijet”.

Znaju djeca i da je u zdravom tijelu zdrav duh, pa će puno vremena zasigurno provoditi i na ledu. Klizalište svake godine iznova oduševljava i velike i male, a klizačko znanje nije preduvjet za uživanje u ledenoj bajci. Na klizalištu su dostupna pomagala za klizanje u obliku životinja koja će najmlađima omogućiti da lakše savladaju vještine ovog zimskog sporta. Bit će organizirana i Dječja olimpijada na ledu gdje će se djeca međusobno natjecati i ujedno dobro zabaviti.

Oni malo veći, u dobi od 7 do 15 godina, moći će sudjelovati i u kreativnim radionicama izrade božićnih ukrasa od prirodnih materijala i od papira. Sudjelovat će i u zanimljivim adventskim likovnim PRICAonicama.

Blagdanska događanja zaokružit će doček “dječje” nove godine u 11 sati na Trgu kralja Tomislava, uz veselu pjesmu i ples, te Joleta kao glavnog zabavljača na pozornici. Bajkovita idila samoborskog adventa blistati će sve do 7. siječnja 2024. godine. Svi su dobro došli!

Samobor.NET

Samobor.NET je turističko informativni i gospodarski portal grada Samobora. Ovdje ćete pronaći informacije o mjestima koje možda trebate posjetiti, okusima u kojima možete uživati i događanjima koje trebate vidjeti. Naći ćete i nostalgične povijesne informacije o gradu Samoboru i ovom dijelu Hrvatske.

Možda će Vas zanimati