Advent u Samoboru

Čarobni Advent u Samoboru

U samom srcu grada, iščekivanje božićnih blagdana brže će proći uz veliko klizalište okruženo drvećem s bezbroj svjetlucavih ukrasa i lampica. Osim Adventa na ledu, uživat će se u dobroj glazbi uz mnoštvo koncerata te brojnim drugim događanjima za velike i male.

Simboličnim paljenjem prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava u Samoboru, započet će ovogodišnji Advent u Samoboru. Domaćini pripremaju čaroban Advent u Samoboru koji će vaše blagdanske dane pretvoriti u bajkovite. U nedjelju 3. prosinca 2023. godine u 17:00 sati gradonačelnica Petra Škrobot upalit će tisuće lampica koje će tvoriti zvjezdano nebo iznad klizališta i svjetlucavu šetnicu kroz centar grada. Advent službeno započinje pravim zimskim ugođajem – plesnim i fire showom na ledu uz maskote, veselje i smijeh uz Marija Petrekovića te glazbu Roka Vuškovića i Ružice Maurus.

Toplo se obucite i prošećite magičnim samoborskim šetnicama gdje možete pronaći prigodne poklone na štandovima samoborskih obrtnika, okrijepite se na jednom od mnogih gastro štandova i zauzmite svoje mjesto na koncertu Letećeg odreda koji će početi u 19 sati na Trgu Matice hrvatske.

Da Samobor nije poznat samo po Fašniku, već i po najboljem Adventu, uvjerit će se svi posjetitelji koji u narednim danima posjete ovaj grad. Na rasporedu su razne radionice izrade božićnih ukrasa, likovne radionice, dječje olimpijade na ledu, vožnja u eko vlakiću, a šuška se i da će se među djecu spustiti Djed Božićnjak u vrućem balonu! Možda i on okuša svoje vještine na ledu jer će klizalište svakog dana biti otvoreno od 10 do 22 sata.

Na ovogodišnjem samoborskom Adventu na svoje će doći i ljubitelji dobre glazbe jer će gradom odjeknuti pjesme raznih izvođača, poput Joleta, Daleke obale, Grupe Loco, Bones Jazz Quarteta, Ivane Marić&Benda…Od eno gastro ponude na Minglanju u Klanjcu prigodno će se nuditi debrecinke, sirevi i kobasice, zapečeni štrukli, fritule, štrudle, vruća čokolada i slične poslastice. U Kleščićevoj ulici u ponudi će biti med, bermet, licitari, kraluši…

Posjetitelji će čarobne trenutke moći ovjekovječiti i fotografiranjem na nekoliko posebno uređenih foto kutaka – na samom klizalištu, u Milakovićevoj na mostu preko Gradne, u Stražničkoj, na drvenom mostu u Livadićevoj ili ispred Samoborskog muzeja. Na Trgu će se moći pisati pisma Djedu Mrazu, a na Staru godinu Jole će nas uvesti u podnevni doček Nove. Ostali će navečer godinu ispratiti koncertom grupe Panorama.

Bajkovita idila samoborskog adventa blistati će sve do 7. siječnja 2024., a detaljni raspored događanja možete pronaći na www.samobor.hr.

Autor fotografija: Edin Tuzlak

Samobor.NET

Samobor.NET je turističko informativni i gospodarski portal grada Samobora. Ovdje ćete pronaći informacije o mjestima koje možda trebate posjetiti, okusima u kojima možete uživati i događanjima koje trebate vidjeti. Naći ćete i nostalgične povijesne informacije o gradu Samoboru i ovom dijelu Hrvatske.

Možda će Vas zanimati