Samobor

Suvenir Cvijet Žumberka

VIŠE OD NAKITA – NOSITE DAH ŽUMBERAČKIH SELA UZ SEBE

UBRANO SUHO CVIJEĆE ŽUMBERKA POSTALO JE UNIKATNI NAKIT KOJI  NOSE LJUDI IZ CIJELOG SVIJETA

Cvijet Žumberka novi je suvenir u ponudi Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje, a autori ideje i suvenira osnivači su CSBA Country Security and Business Academy – Monika Bračika Šajatović, Željko Matejčić i Petra Held. CSBA je spoj edukacije, prirode i plemenitih životinja, a održava se na lokacijama nadomak Zagreba, od kojih je jedna upravo Žumberak.

“Ideja o kreiranju Cvijeta Žumberka došla je, kao i sve ostalo, iz mojih osjećaja prema Žumberku, a moji suradnici pomogli su mi je realizirati. Imam tu sreću i privilegiju da živim tu, a onima koji nemaju htjela sam omogućiti da nose sa sobom i da njihovo tijelo krasi unikatni nakit sa cvijećem ubranim u žumberačkim selima”, ističe Monika Šajatović Bračika.

 

Cvijet Žumberka

Cvijet Žumberka je nakit s potpisom sela u kojem je ubrano ili pak s potpisom Žumberka. Cvijeće je sušeno i u raznim formama nakita: ogrlice, narukvice, prsteni…

“Cvjetić iz sela može se koristiti kao suvenir za turiste koji posjete ovaj kraj ili pak kao poklon iz domovine za one koji žive daleko, a srcem su vezani za ovaj predivni kutak svijeta. Cvijet Žumberka je i više od unikatnog nakita, nešto što je živo i za vas čuva miris na rodni kraj. Najviše radosti nam daje upravo branje tog cvijeća te ćemo o samom procesu snimiti i video, da vidite kako to izrađujemo. Cvijet Žumberka ujedno je i podsjetnik da ovaj kraj treba našu ljubav i pažnju. Puno toga nam daje priroda, uzvraćamo joj tako što cijenimo ono što nam daje, a cvijeće je jedan od najljepših poklona”, istaknula je Monika.

Unikatni pokloni iz Žumberka moći će se kupiti na web shopu CSBA. Više pogledajte na njihovim web stranicama.