Samoborska glazbena jesen

Samoborska glazbena jesen

Samoborska glazbena jesen jedan je od najuglednijih festivala klasične glazbe u Hrvatskoj, koji nosi prestižnu EFFE titulu koju dodjeljuje Europsko udruženje festivala. EFFE label dodjeljuje se festivalima koji zadovoljavaju visoke umjetničke kriterije sa značajnim utjecajem kako na lokalnoj, tako i na nacionalnoj i internacionalnoj razini.

Festival se ove godine održava od 25. rujna do 3. listopada 2021.

Jedinstvena atmosfera i duboka predanost najvišim umjetničkim standardima glazbene interpretacije uvijek je dobra pozivnica publici i posjetiteljima Samoborske glazbene jeseni. Prepoznatljiv Festival koji njeguje čvrste i prijateljske odnose s izvođačima pruža garanciju sjajnih izvedbi i koncerata, a umjetnici, kao i publika, to iz godine u godinu nagrađuju.

Od prvih koncerata, davne 1976. godine, na Samoborskoj glazbenoj jeseni nastupali su samo vrhunski strani i domaći glazbenici, a tijekom godina i svesrdnim zalaganjem organizatora, program se je sve kvalitetnije razvijao, čemu svjedoči i pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH.

Dodatne informacije i program festivala možete pogledati na njihovim mrežnim stranicama ovdje.

Samobor.NET

Samobor.NET je turističko informativni i gospodarski portal grada Samobora. Ovdje ćete pronaći informacije o mjestima koje možda trebate posjetiti, okusima u kojima možete uživati i događanjima koje trebate vidjeti. Naći ćete i nostalgične povijesne informacije o gradu Samoboru i ovom dijelu Hrvatske.