Samobor Tech

Samobor TV emitira svoj program u HD standardu

Od 29. ožujka 2018. godine Samobor TV svoj program emitira u HD standardu. Osim osnovnog HD 1080p standarda, program se paralelno emitira i u 720p kvaliteti za korisnike koji nemaju tehničkih mogućnosti ili protočnosti za punu HD rezoluciju.

Nakon inteznivnog perioda testiranja i podešavanja tehnička i integracijska ekipa tvrtke Euro komunikacije je pokrenula novi TV Playout sustav. Na dva redundantna HP Proliant poslužitelja postavljen je PlayBox Advanced 4K Playout sustav. Dodatna tri HP Proliant poslužitelja u sustavu služe za zakonsko snimanje programa, za distribuciju i pripremu prijenosa uživo, te za PlayBox Ingest i pohranu Online arhive.

Osnovni poslužitelji su opremljeni moćnim PlayBox Graphic CG Branding aplikacijama, za sve potrebne grafičke zahtjeve televizijskog programa. Tako su na jednom mjestu riješeni svi potpisi, grafike, titlovi i logotipi u realnom vremenu. Planiranje programa smo izveli sa PlayBox ListBox aplikacijama na radnim stanicama. PlayBox Advanced 4K Playout sustav se pokazao kao idealno rješenje svih projektiranih potreba Samobor Tv-a.

Osim neprikosnovene kvalitete slike i tona koji je moguće emitirati u svim naprednim opcijama od višekanalnog sustava do Dolby obrade i pripreme, PlayBox Advanced 4K Playout automatizira veći dio televizijskog emitiranja, na vrlo lagan način. Od danas Samobor TV sa svojim integriranim TV Playout sustavom na 5 poslužitelja i pripremom na grupi radnih stanica, dobiva izuzetno raskošnu tehničku podlogu za kvalitetno emitiranje programa.

Samobor TV je zabavno informativna televizija, koja svoj program emitira iz Samobora

Možda će Vas zanimati

Odgovori