52. Trofej grada Samobora

U borbu za “Trofej” kreće 55 momčadi

Za naslov najboljih na 52. Trofeju grada Samobora, najstarijem malonogometnom turniru u Hrvatskoj, ove će se godine boriti 40 momčadi u seniorskoj i 15 u veteranskoj kategoriji. Broj prijavljenih ekipa neznatno je manji u odnosu na prošlu godinu, točnije lani je bilo 8 momčadi više, no organizatori iz NK Samobor su prezadovoljni odazivom s obzirom na sveopću besparicu, i poprilično smanjenje sudionika raznih drugih turnira u Hrvatskoj, uključujući i najpopularniju “Kutiju šibica”.

Ogroman organizacijski posao proteklih je tjedana odradio voditelj ovogodišnjeg Trofeja Dražen Ivančević, inače tajnik NK Samobor, koji je sinoć prilikom izvlačenja turnirskih parova, vidno umoran ali sretan zbog zadovoljavajućeg broja zainteresiranih ekipa izjavio. “Najvažnije je da smo u ova teška, recesijska vremena uspjeli održati i sačuvati tradiciju, jer mnogi slični turniri u okolici su ugašeni.

Možda bi broj prijavljenih bio na lanjskoj razini da smo se prije i bolje organizirali, no uzmemo li u obzir sve probleme s kojima se klub već dulje vrijeme susreće, od krize rukovođenja do financijske nestabilnosti, 55 haklerskih družina na ovogodišnjem Trofeju čini mi se priličnim uspjehom”.

Natjecanje će se ove godine u obje kategorije, i seniorskoj i veteranskoj, odvijati po skupinama u prvoj fazi, a potom slijedi kup-sistem na ispadanje. Kod seniora je formirano 12 skupina po 3 momčadi, a prvoplasirane ekipe izborit će nastup u osmini finala, gdje će im se priključiti i nositelji, lanjski polufinalisti i finalisti ŠRC Jelenovac, MNK Cvjetno poliklinika Milojević, Izletište Milečki i La Romantica buffet Gradna.

Veterani se u početku natječu u 5 skupina, a potom prvoplasirane ekipe i tri najbolje drugoplasirane ulaze u četvrtfinale. Podsjetimo da novčani nagradni fond iznosi 32 tisuće kuna!

Za gledanje utakmica po skupinama ljubitelji hakla plaćati će ulaznicu po cijeni od 10 kuna po danu, a kad krene osmina finala ulaznice će koštati 20 kuna. Sve turnirske utakmice igrat će se u Sportskoj dvorani Samobor.

Evo rasporeda susreta prvog dana Trofeja, u nedelju 15. prosinca:

15:00 – (A1)USORA TRANS – (A2)MAXMAR SPORT
15:40 – (B1)SSK – (B2)PAULANER GRILL BAR
16:20 – A1;A2 PORAŽENI – (A3)REJO D.O.O.
17:00 – B1;B2 PORAŽENI – (B3)STOLARIJA BAN
17:40 – A1;A2 POBJEDNIK – (A3)REJO D.O.O.
18:20 – B1;B2 POBJEDNIK – (B3)STOLARIJA BAN
19:00 – (C1)OPĆA OPASNOST – (C2)FUTSAL TVZ
19:40 – (A1)PEROKROV – (A2)CB GO-GO / veterani
20:20 – C1;C2 PORAŽENI – (C3)CB PLAY
21:00 – (D1)VNK GAJNICE – (D2)NOĆNI KLUB HORTI / veterani
21:40 – C1,C2 POBJEDNIK – (C3)CB PLAY

Možda će Vas zanimati