Događanja u proljeće

Svjetski dan činjenja dobrih djela

Više od 16 tisuća pojedinaca i organizacija iz Hrvatske već se odazvalo projektu „Svjetski dan činjenja dobrih djela“, čije je središnje događanje u vikendu pred nama, iako se aktivnosti nastavljaju do kraja travnja. Pokretač ove akcije u Hrvatskoj samoborska je udruga Djeca za bolji svijet, a zahvaljujući velikom odazivu naša je zemlja proglašena jednom od najaktivnijih na svijetu!

Središnje događanje mjeseca širenja empatije i solidarnosti bit će obilježavanje Svjetskog dana činjenja dobrih djela, stoga vas pozivamo da nam se pridružite
u nedjelju, 14. travnja u 17 sati na Trgu kralja Tomislava u Samoboru gdje će sve okupljene volontere i posjetitelje zabavljati Minea, a istovremeno će se i na licu mjesta činiti dobra djela prikupljajući pomoć za potrebite. Svi oni u mogućnosti mole se da ovom prilikom donesu nešto od navedenog: hrana za pse i mace, repelenti, oprema za pse i mace za udrugu Merida, deke, tenisice, hrana u konzervi, keksi, čokolade za udrugu Savao i higijenske potrepštine, školski pribor za udrugu Nova Budućnost.

Dobra djela i pomaganje drugima podrazumijevaju jednostavne akcije poput čišćenja parkova i šuma, sadnje stabala, doniranja hrane ili pak razgovora i ugodnog druženja. Građani i volonterske udruge i dalje se mogu uključiti u projekt individualnim ili grupnim aktivnostima volontiranja koje bi u sklopu navedenog dana radili ili se mogu uključiti u već postojeće aktivnosti koje su predložile neke druge udruge.

Ako građani sami kreiraju neku svoju aktivnost, potrebno ju je prijaviti putem stranice Good Deeds Day. Dobra djela mogu biti pojedinačna, poput kupovine potrepština starijoj osobi kojoj je potrebna pomoć, ili timska kao što su čišćenje plaže ili pomoć oko uređivanja igrališta. Kako bi se poruka događaja proširila kroz zajednicu, sudionici su pozvani objaviti fotografije samog volontiranja na društvenim mrežama koristeći hashtagove #GoodDeedsDay, #DanDobrihDjela i #CinimoDobro ili ih poslati na e-mail djecazaboljisvijet@gmail.com.

Svjetski dan činjenja dobrih djela obilježava se raznim aktivnostima u čak 110 zemalja diljem svijeta, a cijelu je akciju prije 18 godina pokrenula međunarodna organizacija Good Deeds Day koja je danas prerasla u globalni događaj okupljajući milijune dobročinitelja.

Samobor.NET

Samobor.NET je turističko informativni i gospodarski portal grada Samobora. Ovdje ćete pronaći informacije o mjestima koje možda trebate posjetiti, okusima u kojima možete uživati i događanjima koje trebate vidjeti. Naći ćete i nostalgične povijesne informacije o gradu Samoboru i ovom dijelu Hrvatske.

Možda će Vas zanimati