Samobor Craft festival

Samobor Craft Festival 2024

Ovogodišnji Samobor Craft Festival održat će se od 3. do 5. svibnja 2024. Riječ je o najvećem festivalu malih zanata u Hrvatskoj, a radi se o manifestaciji koja nastavlja tradiciju poznatog “Samoborskog proljetnog sajma”, uz mnoštvo dodatnih sadržaja i još veći broj izlagača.

Brojni obrtnici, kreativci i zanatlije svoje će specifične proizvode, od domaćih tradicionalnih rukotvorina, poput ručno rađenog nakita, licitara, kožne galanterije, organske kozmetike do gastro ponude, izložiti diljem centra Samobora – festival će zauzeti čitavo središte grada, od Trga Matice hrvatske preko Kleščićeve ulice do Trga kralja Tomislava, a u samom centru na središnjoj festivalskoj pozornici u večernjim satima će se održavati glazbeni dio programa.

Subota, 4. svibnja, donosi mnogo radosti za najmlađe. Na Trgu Matice hrvatske od 10:00 do 13:00 održavaju se dječije radionice rukotvorina. Brigita Mihina iz Medičarne Arko će kroz radionicu ukrašavanja licitara predstaviti male tajne svog zanata, dok će Miljenko Majstrović iz obrta Dr. Drvko naučiti djecu kako izraditi drvene lutke akrobate. Samoborske osnovne škole pripremile su poseban program u kojem će predstaviti svoje vannastavne aktivnosti: od robotike, domaćinstva, slovenskog jezika, kreativnih radionica do pjesme, plesa i recitacija. Istovremeno će razni obrtnici pozivati sve prisutne da zavire u njihove svjetove, dijeleći tajne svog zanata i priče koje se kriju iza svakog stvaralačkog procesa.

U večernjim satima na Trgu kralja Tomislava, nastupa Tamburaško društvo Ferdo Livadić u 17:00, a zatim se prepustite nostalgičnim zvucima The Bestbeat Tribute to the Beatles koji kreću u 20:00. Jedinstveni band na ovim prostorima po prvi se put predstavlja u Hrvatskoj, a sve koji ih dođu poslušati neće očarati samo dobrim zvucima, već i genijalnom scenografijom i kostimima. Od 21:00 sati, pozornicu preuzima nevjerojatna grupa Vatra, spremna da zapali atmosferu svojim energičnim nastupom!

Nedjelja, 5. svibnja, započinje novim valom kreativnosti na Trgu Matice hrvatske s još jednim krugom dječjih radionica rukotvorina, ovaj put uz Dr. Drvka i ArtZumbur. U isto vrijeme, Malom muzičkom ateljeu bit će povjerena glazbena pozornica, donoseći slatke note i osmijehe na lica posjetitelja.

Na Trgu kralja Tomislava u 17:00 sati, KUD Oštrc će pokazati svoje folklorno umijeće, a zatim se pripremite za nešto posebno, od 19.00 sati Dino Dvornik Tribute Band koji će zasigurno dignuti atmosferu na višu razinu nezaboravnim hitovima kralja funka!

Posjetitelji će imati priliku istražiti šareni svijet samoborskih proizvoda, od prepoznatljivih licitara do pažljivo izrađenog nakita ili drvenih igračaka. Samoborska vinogradarsko-vinarska udruga otvara svoja vrata u Brenti, ulici Ferde Livadića 9, od 11:00 do 16:00 sati, pozivajući sve zaljubljenike u vino na prezentaciju i degustaciju samoborskih vina. Sjajna prilika da okusite nešto od najboljeg što regija ima za ponuditi, uz mirisni kotlić koji širi primamljivu aromu.

Ovo je prilika da podržimo lokalne obrtnike i osjetimo dušu Samobora kroz njihove autentične radove. Svaki komad nosi priču, svaki detalj govori o tradiciji i strasti koja gori u srcima majstora. Neka vaša posjeta Samobor Craft Festivalu bude prilika da podržite lokalnu zajednicu i istražite raznolikost obrtničke ponude.

Organizatori manifestacije su Turistička zajednica Grada Samobora i Grad Samobor

Samobor.NET

Samobor.NET je turističko informativni i gospodarski portal grada Samobora. Ovdje ćete pronaći informacije o mjestima koje možda trebate posjetiti, okusima u kojima možete uživati i događanjima koje trebate vidjeti. Naći ćete i nostalgične povijesne informacije o gradu Samoboru i ovom dijelu Hrvatske.

Možda će Vas zanimati