Samoborski fašnik

Pridružite se čarobnom svijetu maškara i veselja na Samoborskom fašniku

Ove godine Samoborski fašnik priprema nezaboravno iskustvo za najmlađe uz bogat program radionica, predstava i koncerata. Zaronite u svijet maškaranih kreacija na radionicama gdje će mališani moći izrađivati vlastite maske, šarene kostime i šešire. U fašničke vikende 3., 4. 10. i 11. veljače od 10 sati na Trgu Srakinih mališana kreće zabava: graffiti, break dance i hip hop radionice, izrada životinjskih maski ZOO-a Zagreb, predstave, mađioničari, cirkus i šašavi vlakić uveseliti će sve redom. Stručni animatori će ih voditi kroz proces stvaranja, pružajući im priliku da pokažu svoju maštovitost i kreativnost.

Uživajte u nevjerojatnim scenskim performansima i predstavama koje će vas nasmijati do suza. Spremite se za šarene likove, smiješne dijaloge i uzbudljive avanture koje će oduševiti sve generacije. Za ljubitelje glazbe, pripremljeno je nekoliko uzbudljivih koncerata prilagođenih najmlađoj publici. Ples i pjesma stvorit će nevjerojatnu atmosferu koja će mališane držati na nogama, a roditelje podsjećati na vlastito djetinjstvo.

Ne zaboravite svoje šarene kostime! Pridružite nam se u šetnji gradom u veselim povorkama koje će oduševiti sve prolaznike. Nagrade za najbolje obiteljske maske svaki vikend garantiraju dodatnu dozu uzbuđenja! Povorke dječjih vrtića 3. veljače i osnovnih škola 10. veljače zagrijat će dječja srca u ludim kostimima. Povorke dječjih gostujućih skupina svoje kreacije pokazat će 4. i 11. veljače od 10:30 sati. Maskirani fašnički prijatelji imaju predstavljanja subotama i nedjeljama od 18 sati. Dolaze brojne skupine iz svih dijelova Hrvatske i susjedne Slovenije kako bi pridonijeli živosti fašnika. Više od 3.000 maskiranih sudionika prodefilirat će Samoborom!

Bit će i mnogo sportskih događanja. Ljubitelji kartanja moći će se okušati u Fašničkom bela turniru koji će se održati 8. veljače u Bunkeru. Zaljubljenici u najpopularniji sport na svijetu – nogomet moći će navijati za svoje favorite u Fašničkoj Ligi prvaka mjesnih odbora i gradskih četvrti SK STARS Nogomet koja će se održavati 10. i 11. veljače.Posljednje kolo ovogodišnje Samoborske zimske trail lige, Fašničko kolo, koje se održava od 2016. godine, bit će u subotu, 10. veljače, sa startom u 9:30 sati na Poljanicama. Trkači se pozivaju da se maskiraju i maskirani otrče jednu od ponuđenih staza. Na startu će ih tradicionalno posjetiti Princ Fašnik koji će ih prije starta nahraniti krafnama.

Srakotrk, popularna dječja fašnička orijentacijska utrka, organizirana u suradnji s OK Japetić, kreće u nedjelju 11. veljače u 11 sati sa Trga Srakinih mališana. Djeca će morati pronaći kontrolne točke gdje trebaju stisnuti oznaku prolaza na kartončiću. Prolaskom kroz cilj svako dijete dobiva zlatnu medalju i poklon pakete sponzora. U utrci sudjeluje 300 djece.

Na 5. fašničkoj utrci roditelja pod nazivom „Tata – mata, mamut i lopata“ utrkivat će se predstavnici roditelja dječjih vrtića s područja grada Samobora u subotu, 3. veljače u 12:30 sati.

Nakon utrke, održat će se susret s hrvatskim legendama košarke Đurom i Krunom Simonom, kada se pozivaju svi, a posebice najmlađi, da zaigraju igru „Okoš bokoš – pogodi koškoš“, na Trgu Fašničkih velikana, u subotu, 3. veljače, od 13 sati.

Za vrijeme Fašnika ugostitelji imaju produljeno radno vrijeme, a parking je besplatan. Dođite s obitelji i prijateljima te zajedno uživajte u nezaboravnom 198. Samoborskom fašniku. Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom stvaranju najljepših uspomena!

Detaljni raspored događanja pogledajte ovdje.

Autor fotografija: Edin Tuzlak

Samobor.NET

Samobor.NET je turističko informativni i gospodarski portal grada Samobora. Ovdje ćete pronaći informacije o mjestima koje možda trebate posjetiti, okusima u kojima možete uživati i događanjima koje trebate vidjeti. Naći ćete i nostalgične povijesne informacije o gradu Samoboru i ovom dijelu Hrvatske.

Možda će Vas zanimati