Vijesti

Hrvatski inovatori osvojili 5 zlatnih medalja, 1 srebrnu te Nacionalni kup mladih inovatora na nedavno održanom međunarodnom sajmu inovacija u Beogradu.

Udruga inovatora Hrvatske, kao krovna organizacija inovatora u Republici Hrvatskoj, sudjelovala je na međunarodnom sajmu inovacija „Pronalazaštvo – Beograd 2021“ koji se održavao od 1. do 3. lipnja u glavnom gradu Srbije. U organizaciji Saveza inovatora Beograda održana je 36. međunarodna izložba inovacija, novih tehnologija i industrijskog dizajna, te u okviru te izložbe održan je i Nacionalni kup mladih inovatora. U tri dana sajma gdje se predstavilo više od 100 međunarodnih inovacija, Hrvatski su inovatori osvojili 5 zlatnih medalja, 1 srebrnu te Nacionalni kup mladih inovatora.

Zlato su osvojile inovacije;


Mobilni vez, čiji su autori: Frano Pokrajčić, Tomislav Pokrajčić , Ivan Vlainić i Iva Vlainić,


Pametna pčelarska vaga – Smart BEE, autor Matija Hržić i mentor Ivan Vlainić


PRO S – Pametna utičnica, autori Lovro Stipanović i Josip Oroz.

Zlatne medalje su dobili i Pogon automobila i broda uz energiju dobivenu pomoću sile zraka ili mora – Jasmina Nožinovića, te Stropni sustav grijanja i hlađenja – Giovannija Pacora

Srebrna medalja pripala je inovaciji:
RE-BOOK besplatna knjižnica – Petra Dundare i Martina Šverka.

Nacionalni kup mladih inovatora osvojile su inovacije predstavljene pod okriljem Društva pedagoga tehničke kulture i informatike grada Samobora: Pametna pčelarska vaga – Smart BEE Matije Hržića i PRO S – Pametna utičnica – Lovre Stipanovića i Josipa Oroza oba pod mentorskim vodstvom najpoznatijeg mentora Mladih inovatora u državi Ivana Vlainića, inače poznatog po tome što je bio i mentor Mati Rimcu.

 

Preporučujemo Restorani

Izvrsna ponuda domaće, roštilj i morske hrane u gradu Samobor. Nudimo Vam ugodnu atmosferu, profesionalno osoblje te lijepo uređeni prostor uz vanjsku terasu.

ZLATNA KAPLJICA SAMOBOR j.d.o.o.

Lokacija: Milana Reizera 23, 10430 Samobor, Hrvatska
Tel:+385 (0)98 138 5738
Kontakt osoba: Tomislav Grdanjski

Radno vrijeme
Ponedjeljak 12:00 – 22:00
Utorak 12:00 – 22:00
Srijeda 12:00 – 22:00
Četvrtak 12:00 – 22:00
Petak 12:00 – 22:00
Subota 12:00 – 22:00
Nedjelja zatvoreno

Vijesti

VIŠE OD NAKITA – NOSITE DAH ŽUMBERAČKIH SELA UZ SEBE

UBRANO SUHO CVIJEĆE ŽUMBERKA POSTALO JE UNIKATNI NAKIT KOJI  NOSE LJUDI IZ CIJELOG SVIJETA

Cvijet Žumberka novi je suvenir u ponudi Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje, a autori ideje i suvenira osnivači su CSBA Country Security and Business Academy – Monika Bračika Šajatović, Željko Matejčić i Petra Held. CSBA je spoj edukacije, prirode i plemenitih životinja, a održava se na lokacijama nadomak Zagreba, od kojih je jedna upravo Žumberak.

“Ideja o kreiranju Cvijeta Žumberka došla je, kao i sve ostalo, iz mojih osjećaja prema Žumberku, a moji suradnici pomogli su mi je realizirati. Imam tu sreću i privilegiju da živim tu, a onima koji nemaju htjela sam omogućiti da nose sa sobom i da njihovo tijelo krasi unikatni nakit sa cvijećem ubranim u žumberačkim selima”, ističe Monika Šajatović Bračika.

 

Cvijet Žumberka

Cvijet Žumberka je nakit s potpisom sela u kojem je ubrano ili pak s potpisom Žumberka. Cvijeće je sušeno i u raznim formama nakita: ogrlice, narukvice, prsteni…

“Cvjetić iz sela može se koristiti kao suvenir za turiste koji posjete ovaj kraj ili pak kao poklon iz domovine za one koji žive daleko, a srcem su vezani za ovaj predivni kutak svijeta. Cvijet Žumberka je i više od unikatnog nakita, nešto što je živo i za vas čuva miris na rodni kraj. Najviše radosti nam daje upravo branje tog cvijeća te ćemo o samom procesu snimiti i video, da vidite kako to izrađujemo. Cvijet Žumberka ujedno je i podsjetnik da ovaj kraj treba našu ljubav i pažnju. Puno toga nam daje priroda, uzvraćamo joj tako što cijenimo ono što nam daje, a cvijeće je jedan od najljepših poklona”, istaknula je Monika.

Unikatni pokloni iz Žumberka moći će se kupiti na web shopu CSBA. Više pogledajte na njihovim web stranicama.

 

 

 

 

Preporučujemo Restorani

U našem gradu, nakon dugog iščekivanja, u lipnju 2020. godine otvorena je nova ugostiteljska meka, bajkovito uređena “Ivekova pivnica”. Vrijedna, poduzetna i poslovno uspješna obitelj Ružić uložila je puno truda, ljubavi i novaca kako bi životni san njihovog pokojnog Ivana  postao javom. Projekt su realizirale tri generacije obitelji, predvođene gospođom Nadicom Ružić.

Na početku Starogradske ulice, nasuprot Hostela Samobor, stara je kuća temeljito obnovljena i pretvorena u reprezentativan ugostiteljski lokal na dvije etaže, s velikim, brižno dotjeranim dvorištem kojim dominira ljetna kuhinja i mali potočić.

Unutrašnjost “Ivekove pivnice” prepuna je krasnih rukotvorina izrađenih maštovitim rukama doktorice Helen Ružić, a posebno je impresivno dvorišno pročelje, mozaično složeno od drvenih trupaca.

U prizemlju se nalaze dvije prostrane sale i tematska lovačka soba, a na katu salon za opuštanje uz piće, raskošan balkon i dječji kutak.

U gastro ponudi “Ivekove pivnice” prevladavat će tradicionalni pivnički specijaliteti uz poneka maštovita iznenađenja šefice kuhinje, a ljubitelje “tekućeg hmelja” obradovat će izuzetno široka paleta točenih piva.

Nema nikakve dileme da će Samobor otvorenjem “Ivekove pivnice” dobiti još jedan istinski ugostiteljski biser u samom centru grada, koji bi u kratkom vremenu mogao postati omiljeni gurmanski kutak Samoboraca i brojnih gostiju našeg grada.

Više informacija pogledajte na njihovim mrežnim stranicama i Instagram profilu.

Događanja

Iako je proteklih nekoliko mjeseci sve stalo zbog pandemije koronavirusa, a to se dogodilo i sa većinom poslovnih aktivnosti, na Žumberku se itekako radilo. I to na novom projektu, Country security and business akademiji (CSBA) koji će ovom nepravedno zanemarenom području vratiti dio života koji svakako zaslužuje. To je bila osnovna ideja, od koje je stvorena vizija osnivača Country security and business akademije Monike Šajatović Bračika i Željka Matejčića.

Country security and business akademija jedinstveni je spoj poslovne i samozaštitne edukacije, a odvijat će se u prekrasnom i opuštajućem prirodnom ambijentu na nekoliko lokacije nadomak Zagreba.

Nastala je kao produkt dugogodišnje karijere Monike Šajatović Bračika koja se nakon života u inozemstvu odlučila vratiti u Hrvatsku i napraviti spoj svojih stručnih znanja i prekrasne prirode u koju je i sama zaljubljenica i Željka Matejčića, umirovljenog časnika Hrvatske vojske koji iza sebe ima zavidna postignuća na područjima sigurnosnog konzaltinga, fizičke i tehničke zaštite.

Dok se mnogi poduzetnici i investitori pitaju kako će se ekonomska situacija razvijati i zaustavljaju svoje poslovne aktivnosti, oni su krenuli u realiziranje svoje vizije i razvijaju uslugu koja će biti jedinstvena na hrvatskom tržištu.

Kako ističu osnivači CSBA nudi tri segmenta: edukaciju za poslovne žene, edukaciju sigurnosti i zaštite te team building s konjima.

Edukacija za poslovne žene namijenjena je poduzetnicama, korporativnim ženama, ženama u javnom sektoru koje žele unaprijediti svoje liderske i menadžerske sposobnosti. Edukacija se sastoji od dva modula. Prvi je vezan za komunikacijske sposobnosti, što podrazumijeva vještine pregovaranja, izrade učinkovitih prezentacija, neverbalnu komunikaciju. Drugi modul je motivacijski trening u divljoj prirodi, koji će unaprijediti samopouzdanje, odlučnost i zdravlje sudionica te ih povezati s njihovim unutarnjim svijetom.

Edukacija sigurnosti i zaštite namijenjena je onima kojima je potrebna veća mjera sigurnosti i zaštite, vlasnicima i direktorima tvrtki, političarima i VIP osobama, ili pak onima koji se žele osjećati sigurno, primjenjujući stečeno znanje. Riječ je o edukaciji samozaštitnog ponašanja, s naglaskom na korporativne sigurnosti i opću sigurnosnu kulturu s fokusom na prepoznavanje opasnosti.

“Vremena u kojima živimo stavljaju pred pojedince, poduzetnike, managere i uprave kompanija nove organizacijske i sigurnosne izazove. Dosadašnji osobni i poslovni odnosi mijenjaju se kao što se mijenja kompletna socijalna i poslovna slika društva. Kako prepoznati prijetnju osobnoj i poslovnoj sigurnosti te kako se nositi s njom, koje su to mjere osobne zaštite i kako ih primjeniti? Kako postupati u kriznim situacijama u privatnom i poslovnom okruženju, kako komunicirati u kritičnim situacijama? Na ova i još niz pitanja možete dobiti odgovore uključite li se u naše radionice okruženi prirodom i plemenitim životinjama”, istaknuo je Željko Matejčić.

Treći segment CSBA ponude je sportsko-rekreacijski, a namijenjen je poslovnim timovima, kao i svima onima koji žele uživati u jedinstvenom prirodnom ozračju.

“Konj je čovjekov najbolji coach. Reagira intuitivno i želi u svakom trenutku znati tko mu određuje sljedeći korak. Nisi li odlučan i fokusiran na to što radiš, on ti izmakne kontroli. Ništa drugačije nije u poslu,” dodala je Monika Šajatović Bračika.

Brza hrana

Nudimo Vam bogat izbor pizza, od klasičnih, gurmanskih, do beskvasnih, lazanja, burgera i toplo hladnih salata…
Sve pizze dostupne su osim na klasičnom, i na tankom beskvasnom tijestu s maslinovim uljem. Ono pizze čini laganima i još zdravijima!

Svaku pizzu moguće je naručiti sa mozzarellom, koje su idealne ukoliko pazite na zdravlje i kalorije!

Adresa: Mirnovečka 7, Samobor

Telefon: +385 (0)1 3360 871